Világító adventi kalendárium

A karácsonyhoz közeledve, szeretnénk egy kicsit közelebb hozni a tataháziakhoz az adventi várakozás időszakát, hogy külön, de mégis együtt ünnepelhessünk ebben a kialakult járványügyi helyzetben is. Ahhoz, hogy a várakozás hetei varázslatosabbá váljanak, idén csatlakozunk Solymár nagyközség által indított, ma már országos méretűre nőtt, "VILÁGÍTÓ ADVENTI KALENDÁRIUM" elnevezésű kezdeményezéshez.

Célja, hogy december elsejétől mindennap más és más helyi lakos díszíti és világítja ki az ablakát az aznapi adventi számmal. Karácsonyhoz közeledve így egyre több ablak világít majd Tataházán, amely Szenteste napján egyszerre hoz majd fényt utcáinkra. A kezdeményezés egyben játékra is invitálja a falu lakosait. A jelentkezők között előre kiosztott, titkos számokat osztunk ki. Hogy melyik nap, hol található az aznapi számmal ellátott kidíszített kalendáriumi ablak, azt a faluban sétálva kell megtalálni. (Segítség: hogy ne kelljen mindennap a teljes települést körbe sétálni, utcákra bontjuk a számozást. Az utca neveket pedig a sorsolás napján tesszük közzé.)

Az ablakokról, tulajdonosként vagy sétáló felfedezőként is készíthet fotót, hogy azokról egy montázst készíthessünk. Valamint, hogy az elkészült képeket feltölthessük Tataháza Facebook oldalára is, hogy a látványban mindenki gyönyörködhessen.

A falu lakói közül bárki jelentkezhet, aki szeretné, hogy feldíszített ablaka a tataházi világító kalendáriumban szerepeljen.

 jelentkezés november 30-ig lehetséges. Elektronikusan a www.tatahaza.hu/advent oldalon vagy a tatahaza@tatahaza.hu e-mail címen NÉV és LAKCÍM megjelöléssel.

Figyelem! Nem csak 24 jelentkezőt várunk!

A számokat november 30-án legkésőbb 16 óráig osztjuk ki.

Várjuk fényekkel és szeretettel együtt a karácsonyt!