BAON hírek

Feliratkozás BAON hírek hírcsatorna csatornájára BAON hírek
baon - Helyi hírek
Frissítve: 56 perc 31 másodperc

Búcsút intettek a diplomaátadón

2 óra 22 perc
Csordultig telt pénteken a nagyelőadó a Bajcsy-­Zsilinszky úti épületben. Az Eötvös József Főiskolán sikeres záróvizsgát tett pedagógusok és közgazdászok vehették át diplomájukat, illetve végzésüket igazoló dokumentumaikat. Ez volt az első alkalom, hogy a februárban különvált mérnökképzés résztvevői nélkül zárták az intézményi tanévet. Az eseményen a tisztségében egy éve megerősített Melicz Zoltán rektor is elbúcsúzott.

Szent Iván éji vigadalom volt Halason

3 óra 35 perc
A különböző stílusokat képviselő zenés, táncos programokkal ünnepelték idén is a halasiak a Sóstó partján a nyári napforduló ünnepét. A Halasi Média és Kultúra kft. idén harmadik alkalommal rendezte meg a Szent Iván éji vigadalmat, amely évről évre egyre több látogatót vonz a Kiskunhalasra.

40 fok: brutális hőhullám is lehet jövő héten

3 óra 35 perc
Jövő héten 40 Celsius-fok körüli meleg lehet Magyarország térségében - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán egy európai előrejelzésre hivatkozva.

A vonaton bújtak el a migránsok

4 óra 46 perc
A Kelebia vasúti határátkelőhelyen a Szerbia irányából belépő tehervonat átkutatása során szombaton 9 órakor négy külföldit tartóztattak fel a rendőrök.

Óriáskupolát építettek a Vakációindítón

4 óra 46 perc
Bemutatkozott a caraWonga­ és felépült az ÉlményMűhely óriási kupolája a Vakációindítón. A diákok megismerhették a felfedezés, a játék, a művészet, a tudomány, az innováció és a design tökéletes összhangját.

A megye legjobb boraival ismerkedhettek

6 óra 55 perc
A megye legjobbnak ítélt borait kóstolhatták a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Duna Borrégió Borút Egyesület borkóstolójának résztvevői csütörtökön. A boresten a díjnyertes borokat megalkotó borászok is ­jelen voltak.

Négy évig biztos a Csiperó támogatása

6 óra 55 perc
Új, négy évre szóló együttműködési megállapodást köthet a város az Európa Jövője Egyesülettel.

Támogatják a tehetséges gyerekeket

6 óra 55 perc
Az idei évben is folytatja az SOS Gyermekfalvak támogatását a Fornetti Kft. Tavaly az 1,146 millió forintos adomány mellett ingyenesen biztosított reklámfelületet a zacskókon a gyermekfalu adományvonalának, aminek köszönhetően közel 6 millió forint gyűlt össze a felajánlásokból, ezért ezt a felületet továbbra is az adományvonal számára tartják fenn.

Az eszközök 20 éve a legmodernebbek

6 óra 55 perc
Húsz éve a legmodernebb onkoradiológiai központnak számított a kecskeméti, amelyet 1997 után is folyamatosan fejlesztettek, így infrastruktúrája bárhol Nyugat-Európában megállná a helyét. A kerek évfordulón ünnepséget és konferenciát rendeztek a centrumban.

Nem szállhatnak fel a magyar Gripenek

6 óra 55 perc
A 2015-ös kecskeméti esethez kísértetiesen hasonlító történt pénteken egy magyar Gripennel. A szerencsén múlott, hogy ezúttal nem lett drága géptörés és pilóta súlyos sérülésével végződő katapultálás a végkifejlet - írja az mno.

Férje két agyvérzésen esett át, de nem jár ápolási díj neki

6 óra 55 perc
„Nyilvánosságot szeretnék, hogy a hasonló helyzetben lévők lássák, nincsenek egyedül” - e szavakkal kereste fel szerkesztőségünket K. Mátyásné olvasónk. Elmondása alapján két agyvérzésen átesett férje napi 24 órás felügyeletet igényel, a rehabilitációs szakértői bizottság minősítése alapján azonban az asszony ápolási díjra nem jogosult. Fellebbeztek, mert véleményük szerint Mátyást nem szak­értők vizsgálták.

Hőség és erős UV-sugárzás várható

8 óra 44 perc
Erős UV-sugárzás és a hőség miatt adott ki figyelmeztetést szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kiképzés miatt éjjel is repülnek a Gripenek

2017, június 23 - 23:23
Több város térségében kiképző repüléseket tartanak a kecskeméti repülőbázis pilótái a jövő héten - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-vel.

Négyen sérültek meg a balesetben

2017, június 23 - 22:17
Két autó ütközött össze péntek este Dunatetétlen térségében, az 53-as úton.

Elbontják a leégett házakat

2017, június 23 - 19:12
Tavaly novemberben teljesen kiégett két Csicsó Kálmán utcai önkormányzati bérház, a vasúti töltés mellett.

Elvezetik a csapadékvizet

2017, június 23 - 19:12
14,7 millió forint pályázati összeget nyert Soltszentimre, amelyett csapadékvíz-elvezetésre fordítanak.

Óvodát is építenek pályázati forrásból

2017, június 23 - 19:12
Több fejlesztés várható Fülöpszálláson, melyeket pályázati forrásokból valósítanak meg. Háromcsoportos új óvodát épít fel a település csaknem 178 millió forintból.

Tájékoztató füzetekkel segítik a fogyasztókat

2017, június 23 - 17:24
Panasza van? Segítünk! kiadványsorozatának két új, fogyasztóvédelmi tájékoztató füzetét mutatta be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csütörtöki sajtótájékoztatóján, Kecskeméten.

Átadták a Dobos Krisztina-díjakat

2017, június 23 - 17:24
Három kistelepülésen dolgozó pedagógus vehette át a Dobos Krisztina-díjat Lezsák Sándor országgyűlési képviselőtől pénteken a félegyházi városházán rendezett ünnepség keretében.

A hastánc egy szórakoztató mozgásforma

2017, június 23 - 17:24
A művelődési házban működő hastánccsoport próbájára belépve úgy érzi a kíváncsi látogató, hogy egy vidám buliba érkezett.

Oldalak